echt haardvuur zonder schouw, nu ook bij uw thuis

Frequently asked questions

Hieronder kunt u vaak voorkomende vragen terugvinden met het juiste antwoord.

Het is niet vreemd dat deze vraag gesteld wordt. De biohaarden van de eerste generatie, de zogenoemde potjes en bakjes, zijn inderdaad niet volledig veilig. Wanneer het toestel bijgevuld werd in een hete brander, kon er een grote steekvlam uitbreken, wat gevaarlijke situaties met zich meebracht. De biohaarden van de tweede generatie, de automatische systemen, zijn daarentegen wel veilig. BIO-O! heeft zich er specifiek op toegelegd een 100% veilig systeem te ontwerpen. Vooreerst is het reservoir met bio-ethanol volledig afgeschermd van de brander. Hierdoor wordt telkens maar een drietal centiliter effectief gebrand. Daarnaast wordt het systeem continu gecontroleerd via tal van sensoren door het computergestuurd programma. Wanneer er abnormale zaken gemeten worden, zal de brander automatisch in error gaan en zichzelf doven.

Het verbruik is afhankelijk van de grootte van het systeem. Met het middelste systeem met een vuurlinie van 60cm kunt u gemiddeld 20 uur branden met 1 reservoir van 10 liter. Dit komt neer op een gemiddelde van 0,5 liter per uur. Wat overeenkomt met €1,5 per uur.

Een biohaard is hoofdzakelijk bedoeld als sfeer, maar geeft ondertussen ook zeker warmte. Het middelste systeem heeft een vermogen van 3,5 kW. Dit komt overeen met een normale radiator van 120cm op 90cm.

Vergeleken met de aankoop van een gashaard, is een biohaard een goedkoop alternatief. Er moet geen gasaansluiting geïnstalleerd worden, dus u heeft enkel de kost van het toestel zelf. Deze kost is vergelijkbaar met de kost van een gashaard toestel.

1 liter bio-ethanol van goede kwaliteit kost tussen de €2,5 en €3. Met 1 liter bio-ethanol kan je gemiddeld 2 uur branden.

De geur van bio-ethanol haarden is afhankelijk van verschillende factoren. Ten eerst is het belangrijk om een goede kwaliteit van bio-ethanol te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat de vlam vrij kan branden en niets raakt. Dit was vaak het probleem met potjes en bakjes, doordat de vlam na een tijdje daalde aangezien er bio-ethanol verbruikt werd, sloeg deze tegen de randen, wat een nare geur gaf. BIO-O! heeft ervoor gezorgd dat de vlam altijd aan het oppervlak blijft branden wat ervoor zorgt dat er geen vervelende geur vrijkomt.

Bij het branden van bio-ethanol komt er waterdamp en CO2 vrij. Dit is hetzelfde wat wij uitademen. Je kan de vergelijking maken alsof er extra personen in de ruimte aanwezig zijn. Het is dus wel belangrijk dat er steeds voldoende verlucht wordt.

Werd uw vraag niet beantwoord? Contacteer ons en we beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

Close Menu