echt haardvuur zonder schouw, nu ook bij uw thuis

Elektrische haard

Kom hieronder meer te weten over de elektrische haard met echte vlammen!

Zonder schouw of gas

BIO-O! - de elektrische haard met echte vlammen.

Ook voor deze elektrische haard heb je enkel een stopcontact nodig. Wilt u ook genieten van echt haardvuur, maar heeft u geen schouw of gasleiding? De bio-ethanol haard van BIO-O! biedt de oplossing! Geen rook, geen roet, geen schadelijke uitstoot, zodat u ze kunt plaatsen waar u maar wilt.
Benieuwd naar meer?

Waarom kiezen voor een bio-ethanol haard van BIO-O ?

U staat op het punt een elektrische haard te kopen? Weet dat een bio-ethanol haard een waardig alternatief is. Kom meer te weten over het volledig automatische BIO-O! haardsysteem op bio-ethanol en ontdek waarom we deze bio-ethanol haard een echte haard noemen.

Volledig elektrisch gestuurde haard

BIO-O! is uitgerust met een automatische ontsteking. Met een druk op de knop kunt u genieten van het gezellige vuur van uw haard. De brandstof wordt automatisch aangezogen dus u hoeft niet manueel bij te vullen. Een reservoir brandt tot 20 uur lang.

Mooie haardlook

De ultrafijne lijnbrander staat mooi opgesteld in een keienpartij naar keuze. Dit geeft een echt haardbeeld zoals we gewoon zijn bij een gashaard.
Dit staat ook mooi als de bio-ethanol haard niet brandt.

Veiligheid

De voorraad biobrandstof staat gescheiden opgesteld van de brander. De verbranding wordt gemonitord door een microcomputer. De bio-ethanol haard voldoet aan de CE standaard, maar gaat op het vlak van veiligheid nog verder. Wat er vrijkomt bij het branden van bio-ethanol, lees je hier.

Mooi te integreren

De sfeerhaard is zeer eenvoudig te plaatsen.  Hang of zet het toestel op zijn plaats, stekker in het stopcontact, slang aan het vatje en klaar. Druk op de startknop en geniet van uw haardvuur bij uw thuis. Het is echt zo simpel.
Je kan een bio-ethanol haard op verschillende manieren inbouwen, wat past er bij jou?

Het is niet vreemd dat deze vraag gesteld wordt. De biohaarden van de eerste generatie, de zogenoemde potjes en bakjes, zijn inderdaad niet volledig veilig. Wanneer het toestel bijgevuld werd in een hete brander, kon er een grote steekvlam uitbreken, wat gevaarlijke situaties met zich meebracht. De biohaarden van de tweede generatie, de automatische systemen, zijn daarentegen wel veilig. BIO-O! heeft zich er specifiek op toegelegd een 100% veilig systeem te ontwerpen. Vooreerst is het reservoir met bio-ethanol volledig afgeschermd van de brander. Hierdoor wordt telkens maar een drietal centiliter effectief gebrand. Daarnaast wordt het systeem continu gecontroleerd via tal van sensoren door het computergestuurd programma. Wanneer er abnormale zaken gemeten worden, zal de brander automatisch in error gaan en zichzelf doven.

Een goede bio-ethanol haard brandt zo goed als geurloos. Zodoende is er verschil tussen verschillende systemen. De geur van bio-ethanol haarden is afhankelijk van verschillende factoren. Ten eerste is het belangrijk om een goede kwaliteit van bio-ethanol te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat de vlam vrij kan branden en niets raakt. Dit was vaak het probleem met potjes en bakjes. Doordat de vlam na een tijdje daalde aangezien er bio-ethanol verbruikt werd, sloeg deze tegen de randen, wat een nare geur gaf. BIO-O! heeft ervoor gezorgd dat de vlam altijd aan het oppervlak blijft branden wat ervoor zorgt dat er geen geur vrijkomt.

Een biohaard is hoofdzakelijk bedoeld als sfeer, maar geeft ondertussen ook zeker warmte. Gemiddeld heeft het BIO-O! haardsysteem een vermogen van 3,5 kW. Dit komt overeen met een normale radiator van 120cm op 90cm. Ideaal dus voor een goed geïsoleerde of BEN-woning.

Bij het branden van bio-ethanol komt er waterdamp en CO2 vrij. Dit is hetzelfde wat wij uitademen. Je kan de vergelijking maken alsof er extra personen in de ruimte aanwezig zijn. Het is dus wel belangrijk dat er steeds voldoende verlucht wordt.

Heeft u nog meer vragen of wilt u meer dingen te weten komen? Bezoek onze volledige FAQ pagina of stuur ons een mailtje met uw vraag.